Thursday, April 20, 2017

Хоол гэж урлаг

Энэ япончууд нээрээ үндэснийхээ хоолыг урлаг болгочих юм тэ.

Монголоос ирсэн дарга нартай хамт явахад нэг сайхан нь тансаг тансаг япон хоолны барааг харах юм дөө гэж.

Яагаад барааг нь харна гэхээр, тэр бүр идэж ууж чадахгүй. Ам руугаа нэг юм хийтэл хажуугаас хэн нэг нь ярина, гялс залгиж ирээд л ажлаа хийнэ. Хэ хэ.
Тэр тансаг хоолыг амталж, баясаж идэх ч ховор дөө.
Далайн ургамал, цагаан арваалж?-тай зууш. Мөсөн аяганд хийж ирсэн. Доороо мөстэй тавагтай. Мөддөө хайлж урсаад байхгүй л юм билээ. Бидний хэдэн монголчууд сүрхийг нь гайхаад л
-Гүэ мөн их хөдөлмөр зараа даа. гэж шогшив.
Тавагнууд нь, аяганууд нь, хундаганууд нь янз янз. Цаасан шүхэр хажууд нь тавьж чимэглэж энэ тэр. Тэрийг нь хараад хүмүүс дуугай байдаггүй юм байна шд. Яасан мундаг юм бэ, яасан хөөрхөн санаа оноо вэ, яаж хийдэг юм бэ гээд л. Бас л нэг хөөрхөн ярианы сэдэв.

Улаан шүхэрийг зочид та бүхэнд бэлэглэж байна. Хүсвэл авж хариарай.
Гэсэн чинь би мартаад гараад ирсэн. Бага зулзагатаа өгч хэд хоног тоглуулна гэж бодож байсан юм. Хэ хэ.

Маш олон төрлийн хоолыг жаахан жаахнаар нь өмнө минь тавиад л. Дорхноо л цадаж байгаа
Энэ зурагт байгаа хясааг бас л авч харьж болно гэсэн. Би авсангүй ээ. Гэрт нэлээд хэдэн дун, хясаа хөглөрөөд, бага зулзага тоглоод гүйдэг тул. Бас нэг новш нэмэгдэхийн нэмэр гэж бодов.

Ажлын хажуугаар бас олон зүйл бодоод амжих юм тэ энэ эхнэрүүд, ээжүүд. хэ хэ.

Гэснээс манай эрчүүд зөөлөн сайхан шар айраг, япон архиар дайлаад байхад уухгүй байснаа, буудалдаа очингуутаа өрөөний юм гээд л авчирсан цагаан архиа сайн уух юм аа. Аан тийм дуусахаар нь виски худалдаж аваад ууна гээч. Зоослог зоослог. Ккк

Эхнэрүүдэд захихад, гарын мөнгийг нь яг тааруулж өгч явуулж байгаарай. Хэ хэ. Тэгэхгүй бол архинд хамаг мөнгө чинь явна шүү.

Хүсвэл өөр зөндөө зөвлөгөө өгч болно шүү. Хи хи

No comments: