Wednesday, May 05, 2010

Хулсны зулзага





Японд хулс их урганаа. Хулсаар их ч олон юм хийнэ. Савх, таваг, үзэгний сав гээд л тоолж баршгүй. Байнга бороо орж байдаг юм болохоор хулс нь ихдээд сүйд болдог юм байх, тэгээд түүнийгээ тайрч хаяад баахан юм хийхээс гадна хавар 5 сард зулзаган хулс гарч эхлэнгүүт ухаж гаргаад чанаж амтлаад иддэг юм билээ.
Уржнан жилээс бид 3 монгол хэл сурдаг нэг шавийнхаа ногоо тарьдаг ууланд очиж зулзаган хулсыг нь түүдэг болоод байгаа. Эхлээд тармуураар? ухаж гаргана, тэгээд хальслаад газар дээр нь чанаад л цуу энэ тэрээр амтлаад иднэ. Мэдээж хажуугаар махаа шараад л... Нэг тийм амт гэхээр зүйл байхгүй ч амталчихаар бас дажгүй л санагдсан.
Энэ жил ажлын өдөр таараад би ганцаараа явсан. Аав охин 2 албандаа.
Мах энэ тэр шарж идсэнгүй, даруухан л өдрийн хоол боллоо.
Зургийг нь оруулах нь ямар ч тайлбараас илүү байх өө.
Зураг1: Ухаад гаргаад ирсэн байдал.
Зураг2: Чанаад хөргөж байгаа байдал, зүгээр л усанд чанана.
Зураг3: Ухаж гаргаад голоор нь хуваана. Тэгээд хальсална.
Зураг4: Жижигхээн шовойгоод ургаж байгаа байдал, яг л ухаж авдаг дээрээ байгаа нь. Цаана нь нас бие гүйцсэн хулснууд зөндөө...

6 comments:

  1. takenoko...shar shar hiigeed zajluurtai goyo bdiimaa..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Puuh, bi bol idej uzeheesee umnu bodmoor yum baina. :-)

    ReplyDelete
  4. Түмээ: хэлээд юүхэв. гэхдээ л эхэндээ сонин юм иддиймбэ гэж гайхаж байсан шүү хэхэ.

    Цацрал: Юу бодно гэж?

    ReplyDelete
  5. Сонин юм байна даа.
    Хулсыг хүртэл хоол болгоод... гэсэн

    ReplyDelete
  6. Заяа: харин тиймээ, хоолонд юм юмыг л хэрэглэх гэж үзнэ ш дээ.

    ReplyDelete