Ойрд цуйвангаар занималдаад аа. Хагас сайнд гэртээ цуйван хийж идээд. Гурвалжин будааны гурил хольж байгаад. 2-р гурил шиг бор болдог юм билээ.
Орой нь маргааш өдрийнхөө ажилд бэлдэж 1,5 кг гурил зуурч элдэж, тос түрхэж таслаж, хөлдөөсөн.
Маргааш нь өглөө эртлэн гараад л япон хүмүүстэй хамтарч цуйван хийх ажилдаа ханцуй шамлан орсон. Өнгөрдөг жилийн 6 сард суугуул нутгийнхаа сонсголын бэрхшээлтэй хэдэн иргэдэд эх орноо танилцуулсан даа. Тэгсэн тэргүүн нь гэж нэг нүдэнд дулаахан өвөө
-Би нэлээд хэдэн жилийн өмнө Монгол явж байсан, ирэх 2 сард монгол хоол хийж идэцгээе. Та ирж бидэнд багшлана биз дээ?
-Тэгэлгүй яахав ээ? Дуртайяа.
Дотроо бол хаа байсан юм, дараа жилийн 2 сар гэж бодож байлаа. Тэгсэн яасан? Цаг хугацаа нисэх мэт л өнгөрч байна шд.
Хотын иргэдийн төлөө үйл ажиллагаагаа явуулдаг нэгэн байгууллагын гал тогоо. Хоолны элдэв арга хэмжээ болоход ашигладаг. Тодорхой хэмжээний төлбөртэй.
5 хэсэгт хуваагдаж хийсэн. Порц нь их болсон. Нэг таваг цуйван идэж барахгүй л байна лээ. Монгол эрчүүд бол нэмж идэхээр л байсан, хэмжээний хувьд.
За энэ Кобэ хотод байдаг Жайка-н байрны гуанз. Цагаан сар болох гэж байгаатай холбогдуулж монгол хоол хийж, худалдаалсан. Монголчуудаас бэлгэнд авсан зүйлсээ шилэн хоргонд хийж олны нүд хужирласан.
Зураг бол гоё харагдсаан. Хэ хэ. Шууд л худалдаж аваад идмээр. Үнэ яахав, хямд ч биш, үнэтэй ч биш.
Зураг шигээ л бай л даа гэдэг зураг. Хэ хэ. Ногоо жаахан бага, гурил нь эдний гурилтай шөлний бэлэн гурилыг чанаж хольсон болохоор, нялцгайдуу байсан. Боорцог бүтэн байсан чинь, хэд хоногоос таллаад хуваачихсан гэсэн. Хо хо. Шөл нь бас хонины махтай шөл. Нийслэл салад дажгүй санагдсан.
Миний хийдэг цуйванг гүйцэхгүй л юм билээ, хэхэ. Тийм болоод л манай сүмо агаа нар эгчээ цуйван идье ээ л гэдэг байх даа. Гэрээсээ хол тэдэнд ээжийнх нь гарын хоолыг орлоод амттай сайхан цуйвангаар дайлчих юмсан л гэж боддог доо.
Мөн нэг ч гэсэн япон хүн монголд аялан, халаасаа монголд гөвөөсэй гэж хичээдэг дээ.
Дараа дараагийн цуйван хийх арга хэмжээндээ амжилт хүсчихэе. Хэзээ гэдгийг мэдэхгүй ч. Хи хи.
No comments:
Post a Comment