Энд одоо улирал нь. Чихэрлэг амттай. Эхэндээ идэж чаддаггүй байсан. Одоо харин дуртай. Жижиг, дунд, том гэж байна. Бүр жижгийг нь би угааж хэрчээд хальстай нь мисо шөл, хоолондоо хийчихдэг. Дунд, том хэмжээтэйг нь ингэж нимгэн хэрчээд тосонд шардаг. Идэхдээ охин, хань 2 давс цацаад байдаг юм. Би нь давсгүй зүйлд дуртай тул дангаар нь л идчихдэг.
Зурган дээр шороотойгоороо, угаасны дараах, хэрчсэний дараах гэсэн 3 янзаараа байна. Гаднах хальс нь чирнелийн ягаан. Дотроо ийм шар.
Япончууд үүнийгээ арай гайгүй жижиг, дунд хэмжээтэйг нь халаасан чулуунд тугалган цаасанд ороож байгаад шарах. Мөн манайхан төмсийг үнсэнд шардаг шиг шардаг юм билээ. Энэ 2 аргаар болгосон ч бас гоё.
Япондоо энэхүү амтат төмсний тариалалтаараа тэргүүлдэг Кагошима, Ибараки, Чиба, Миязаки, Токүшима гэсэн 5 муж байдаг гэнэ.
Амтыг нь үзмээр санагдчихлаа.
ReplyDeleteҮнсэнд булсан төмс гоё шүү.
Tiim te. Tums ch goy shuu.
ReplyDeleteAmtalj uzeerei. Goy bi durtai. ;)
ReplyDelete